Primaria Comunei Drăgești
Înapoi la:HomeSunteţi la:SăNăTATE
Str. Principală, nr. 64 +40 0259.324.545 primaria.dragesti@cjbihor.ro
 
 
 
 
 
 
Consultare
Taxe şi impozite
ON - LINE
Comuna noastra
e-Formulare
Comunicate de Presa

Consultare Taxe şi impozite ON - LINE

Comuna noastra

e-Formulare

Comunicate de Presa

 

Sanatatea

Reformele din domeniul sanitar au produs modificari in structura organizatorica a acestui sistem si la nivelul comunei Drăgeşti, cele doua dispensare medicale – din Drăgeşti si Tasad, care au asigurat asistenta primara, transformandu-se in cabinete medicale individulae, unde isi desfasoara activitatea cei doi medici de familie; ambele dispensare au o locuinta pentru medic.

La sfarsitul anului 2007, reteaua publica de ocrotire a sanatatii locuitorilor comunei cuprindea 2 cabinte medicale individuale, 1 cabinet stomatologic si 2 farmacii umane deservite de 2 medici de familie, 1 medic stomatolog si 2 cadre medicale.

In ceea ce priveste starea de sanatate a populatiei comunei, masurata prin natalitate si mortalitate, se constata un raport nefavorabil al nasterilor fata de numarul de decese. Pentru ameliorarea acestor indicatori se impune in continuare nevoia de planificare familiala moderna, de descurajare a avorturilor, de protectie a familiei si femeii gravide, de continuare a actiunii de educatie pentru sanatate din partea medicilor de familie precum si de imbunatatire a dotarilor cabinetelor medicale individuale.

 

 

 
Ultimele pagini vizitate de dvs: