Primaria Comunei Drăgești
Înapoi la:HomeSunteţi la:LOCALIZARE
Str. Principală, nr. 64 +40 0259.324.545 primaria.dragesti@cjbihor.ro
 
 
 
 
 
 
Consultare
Taxe şi impozite
ON - LINE
Comuna noastra
e-Formulare
Comunicate de Presa

Consultare Taxe şi impozite ON - LINE

Comuna noastra

e-Formulare

Comunicate de Presa

 

Cadrul Geografic

 

Comuna Dragesti ocupa in judet o pozitie centrala, distanta dintre partea nordica a judetului si Dragesti precum si dintre partea sudica si Dragesti fiind aproximativ egala.

Comuna este asezata pe soseaua nationala DN 76 Oradea-Beius, avand fata de Oradea o distanta de 26 km iar fata de Beius 36 km.

Este compusa din inca 4 sate, care fata de DN 76 ocupa o pozitie laterala, dupa cum urmeaza:

-    satul Dicanesti este asezat in partea de vest a comunei avand o pozitie laterala dreapta la o distanta de 3 km de localitatea de resedinta;

-    satul Stracos este asezat in partea de nord-est a comunei avand o pozitie laterala stanga, la o distanta de 2,5 km de Dragesti;

-    satul Topesti este asezat in partea de sud a comunei, fiind asezat la o distanta de 2,5 km fata de centru de resedinta;

-    satul Tasad este asezat in partea de nord a comunei la o distanta de 5 km de centru de resedinta.

Satele sunt apropiate intre ele, in nici un caz distanta de la ultimele case ale unui sat pana la primele case ale altui sat nu este mai mare de 1.5 km.

Vecinii comunei sunt :

- la nord – comuna Hidiselu de Sus

- la vest – comuna Lazareni

- la sud – comuna Ceica

- la est – comuna Copacel

Legatura cu comunele invecinate este asigurata prin sosele si drumuri comunale, in cazuri destul de dese sunt folosite potecile, in acest caz distanta dintre ele reducandu-se.

Comuna Dragesti este situata in regiunea deluroasa pe versantele sud-vestice ale muntilor Padurea-Craiului, prezentand un relief accidentat cu multe culmi brazdate de mici paraiase ca: Valea Benti la Stracos, Valea Rechest la Dicanesti, Valea Tasadului la Tasad, valea Pesterii prin Stracos; aceste se unesc in paraul Holod, afluent al Crisului Negru.

Ca altitudine in raza comunei Dragesti, acesta variaza intre 400 si 850 m , predominand suprafetele de inaltimi ale caror culmi ating intre Dragesti si Dicanesti (culmea Purcel) – 800 m.

Cea mai mare parte a suprafetelor de inaltimi sunt prielnice padurilor si culturilor de pomi fructiferi. In flora forestiera predomina esente de fag, stejar, carpen, cer, garon, salcam. Lipsesc rasinoasele, nefiind terenuri chiar atat de inalte.

Culmile disparute sunt folosite pentru agricultura, unde cultura principala este porumbul, graul si trifolienele. Aceasta zona este prielnica pentru cresterea animalelor.

 
Ultimele pagini vizitate de dvs: