Bine aţi venit pe site-ul Primăriei comunei Drageşti

       

Comuna Drageşti ocupa in judet o pozitie centrala, distanta dintre partea nordica a judetului si Dragesti precum si dintre partea sudica si Dragesti fiind aproximativ egala.Este asezata pe soseaua nationala DN 76 Oradea-Beius, avand fata de Oradea o distanta de 26 km iar fata de Beius 36 km.

Pe teritoriul comunei in satul Tasad- exista o rezervatie natura la paleontologica numita - „Calcarele tortoniene de la Tasad”.

Comuna Dragesti este situata in regiunea deluroasa pe versantele sud-vestice ale muntilor Padurea-Craiului, prezentand un relief accidentat cu multe culmi brazdate de mici paraiase ca: Valea Benti la Stracos, Valea Rechest la Dicanesti, Valea Tasadului la Tasad, valea Pesterii prin Stracos; aceste se unesc in paraul Holod, afluent al Crisului Negru.

Ca altitudine in raza comunei Dragesti, acesta variaza intre 400 si 850 m , predominand suprafetele de inaltimi ale caror culmi ating intre Dragesti si Dicanesti (culmea Purcel) - 800 m.

Cea mai mare parte a suprafetelor de inaltimi sunt prielnice padurilor si culturilor de pomi fructiferi. In flora forestiera predomina esente de fag, stejar, carpen, cer, garon, salcam. Lipsesc rasinoasele, nefiind terenuri chiar atat de inalte. Culmile disparute sunt folosite pentru agricultura, unde cultura principala este porumbul, graul si trifolienele. Aceasta zona este prielnica pentru cresterea animalelor.
          Cuvântul Primarului


În calitate de primar al comunei Drageşti, adresez un sincer bun venit tuturor celor ce aţi accesat acest site, în numele comunităţii acestei comune, administraţiei publice locale şi al meu personal.
Ne dorim ca pe această cale să venim în sprijinul cetăţenilor, oferindu-le dreptul la informaţia produsă şi gestionată de administraţia publică locală şi în acelaşi timp să fim o fereastră deschisă permanent tuturor celor ce vor să ne cunoască comuna şi pe noi.
Mulţumesc în numele locuitorilor, vizitatorilor din ţară şi străinătate, pentru că aţi avut curiozitatea şi dorinţa de a afla cât mai multe despre noi, gândindu-vă poate că veţi descoperi oportunităţi de afaceri de orice natură, să sperăm că vă vor îndemna să investiţi în comuna noastră, asigurându-vă cu responsabilitate de existenţa unei administraţii publice locale deschise şi transparente.
Cu siguranţă în urma informaţiilor primite, veţi găsi măcar un lucru care vă va capta atenţia şi dorinţa de a cunoaşte pe viu frumuseţea unică a acestor meleaguri, oamenii prietenoşi, ospitalieri şi farmecul unei comune primitoare.
sus